De Banen

Sinds 20 juni 2014 maakt TV Montfoort gebruik van het digitale afhangsysteem. Via de website kan elk lid van TV Montfoort overal de beschikbaarheid van de banen in de gaten houden.

Vanwege de vorstperiode hebben de mensen van de onderhoudscommissie heel hard moeten werken om de banen speelklaar te krijgen. Uit bijgaande foto’s blijkt dat door het dooien van de banen er veel water op de banen heeft gestaan. Ze worden daardoor heel zacht wat het walsen van de banen onmogelijk maakt.

Gelukkig lijkt de vorstperiode achter ons te liggen en slaagt de OHC er in de banen op 30 maart te openen. Dit is echter wel onder het voorbehoud dat er geen nieuwe vorst komt en het redelijk droog blijft. Klik hieronder om te kijken of de banen open zijn.

 

Klik hier voor het digitale banenoverzicht.

 

 

Tips voor baanonderhoud

Om ervoor te zorgen dat onze 10 gravelbanen in goede conditie blijven, staan hieronder een aantal tips.

 

Schoenen
Het profiel van tennisschoenen die geschikt zijn voor gravelbanen bevat een geheel vlakke zool met een niet te grof profiel. Houdt u met het kopen van schoenen hier rekening mee.


Sleepnet
Voor droge banen gebruikt u een sleepnet. De banen dienen helemaal geveegd, ook buiten de lijnen, te worden. Van buiten naar binnen vegen, cirkels gewijs dus. Na gebruik het net netjes op de daarvoor bestemde plaats wegleggen, geheel tegen de betonnen rand.


Staalbezem
Als de banen vochtig zijn gebruikt u een staalbezem. De laatste spelers 's avonds gebruiken uitsluitend de staalbezem. Met de staalbezem op dezelfde wijze vegen als met het sleepnet, dit voorkomt algengroei. Na gebruik bezem op de daarvoor bestemde beugel hangen.


Regen en vorst
Tijdens regen niet tennissen. Op bevroren banen kunt u tennissen, totdat deze gaan ontdooien. Wanneer de banen gaan ontdooien kan er niet meer op worden gespeeld, totdat de banen geheel ontdooit en voldoende droog zijn om op te spelen. Uit de zon kan dat soms uren duren.


Sproeien

Wanneer de banen te droog zijn om op te spelen, dient er gesproeid te worden. Het is belangrijk om de banen voldoende vochtig te houden, zodat de lijnen niet los komen te zitten en er op die manier uitgelopen worden. Bij TV Montfoort maken we gebruik van een automatisch systeem, waarbij er een timer is ingesteld die het sproeien van de banen regelt. Dit seizoen zal de automaat minder vaak worden aangezet omdat het waterverbruik vrij hoog is. Tijdens bijvoorbeeld de voorjaarscompetitie zult u zelf in de gaten moeten houden wanneer er gesproeid moet worden. Doe dit wanneer u klaar bent met spelen of voordat u begint. Na gebruik de slang opruimen en de sproeier ophangen (naast de kraan). Het is niet de bedoeling om de sproeier op het gravel te gooien, want dan komt er gravel in met verstopping als gevolg. Als u niet weet hoe het één en ander werkt, vraag het. Als blijkt dat de banen toch regelmatig te droog zijn, zal de automaat weer op de timer aangezet moeten worden, ook tijdens de competitie.


Voor kinderen waarvoor dit alles (vegen, slepen, sproeien) te zwaar is dienen ouders en/of verzorgers te zorgen dat dit toch gebeurt!


Als u de baan weer verlaat dan neemt u alles wat u meegenomen heeft weer netjes met u mee en u sluit het hek.