Tenniskids

Tenniskids is een nieuw lesprogramma voor de jeugd van 4 tot 10 jaar. Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally´s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langste bezig met ballen rapen. Daarom is Tenniskids zo belangrijk! Bij Tenniskids gebruiken we zachtere ballen en vaak ook kleinere banen. Met behulp van deze aanpassingen is het mogelijk kinderen snel tennis te laten spelen. In drie stappen (onderverdeeld in fases) bereiden de leraren jonge kinderen voor op het echte tennisspel: het spelen op een hele baan met echte tennisballen. Van Rood naar Oranje en Groen!

 

Tenniskids Rood 
In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden. 
Er wordt gespeeld met een spons/ foam bal. Deze bal is groter en stuitert minder hoog. Hierdoor kunnen de kids de bal eerder over het net slaan en een rally spelen.

 

Tenniskids Oranje
In de tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken die hen voorbereiden op het spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer. 
De bal geschikt voor driekwart banen is zachter en lichter dan een normale bal.

 

Tenniskids Groen 
Dé voorbereiding op het ‘hele baan’ tennis! Kinderen in deze fase zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken. Techniek en tactiek worden verder ontwikkeld. Wedstrijden worden wederom langer en competitietennis speelt een belangrijkere rol. 
Een langzamer bal voor de hele baan. Deze bal is iets zachter en lichter dan een normale tennisbal.

 

Activiteiten die worden georganiseerd voor ‘Rode’ en ‘Oranje’ kids zijn onder andere minitoernooien en ¾ toernooien. Uitgebreide informatie over Tenniskids is te vinden op: www.tenniskids.nl (officiële KNLTB site).